Make your own free website on Tripod.com

                     
                     
                     
                     
                     
    salam,

dear hunn... it's been a while... i know, but i've been occupied. so how do u do? u shud noe it by now how u r the only person i feel comfy confiding in...hey u noe... they've been commenting on ma attire. like how they shud have been brighter and trendier... i thot, gee... that wud be it if it was like ten, fifteen years ago... i'm a changed person. i do not wan to stand out in de crowd, u noe wat i mean? conspicuous is ma game no more... otherwise in terms of faith to ALLAH, i'd like to be : ) still on de same note, i was speakin' to sety de other day and he said he likes the colourful, wild me. so long peeps... dat me is gone, insyaALLAH, forever : )

nite nite...mwuahs!

 

i luv u & wassalam,

sitisifu @ 2:51am, saturday 15th march 2008

     
                     
                     
                     
         

salam,

sayang, how r u taking tis? i heard of broLoloq. I am sorry dear... my condolences to you on your dear beloved pal. hunn, pls be calm. i want u to be in serenity - not freedom from the storm but peace amid the storm. i love you hunn. i love you very much :|

sitisifu @ 2:16pm [thursday, 31st january 2008]

     
                     
                     
                     
                     
   

sitisifualways @ 9.37pm [tuesday 29 january 2008]

   
       
       
                     
                     
                     
         

salams hunn...

hai sayang. i sedang tak sihat sejak kebelakangan ni. dua kali i muntah darah dan dua malam lepas tidur i terganggu kerana i mengalami 'contraction' seperti mahu melahirkan. ianya sangat sakit. insyaALLAH, ALLAH Berikan i kekuatan, aameen.

sayang, i sangat suka surah alfateha. kalau tak keberatan, u sedekahkan sekuntum untuk i sejurus u membaca coretan ini k sayang? u tau tak, dua malam yang lepas, i melakukan solat hajat lepas jam 12 malam. i ader doakan agar filem 'aduh saliha' u tu berjaya. i juga mendoakankan kejayan u keseluruhannya. of coz lah i doakan untuk diri i, suami dan ibu bapa i juga... hehehe...

abang, i sangat suka surah alfateha, i tot u shud know it by now. tapi adakah u tahu bahwa sayang i kepada u sama seperti sayang i akan surah alfateha? perinciannya i tak pasti, tapi mengikut 'mata kasar', kamu berdua are so meaningful to me. sayang, boleh tak i nak u jatuh cinta dengan surah alfateha sepertimana i jatuh cinta dengannya juga? at least with this, and if ALLAH Wills, we have one more thing in common. sweet kan dear? kan, kan, kannn?

hunn, tiap hari i mendengar 'sang pencinta' tau. tak taulah berapa kali the track kept on re-playing. then i mendengar 'phoenix bangkit' dan 'srikandi cintaku'. sayang, bila u nak buat album baru? i look forward sangat-sangat. i windu u lah sayang. come here hunny. come to singapore lah... u windu i ke? hehehe...

 

ok, i nak do my thangs now, and btw, i hope u dah terima bingkisan i buat u. take care hunn. forever do i love u : ) muackkksss...!

 

sulamansalamsayang,
sitisifu @ 9 :43pm [10 januari 2008]

 

 
                     
                     
     

salams,

helo hunn... how r u? hey u know wat...? i read abt 'aduh saliha' in berita minggu semalam [6 januari 2008]. wow bez nyer. at least i got some facts abt it. b'tul ke u and broLoloq are workin' together-gether in this film? and we have mawi as the lead. wow! cool nyer. newayz, tulisan dalam akhbar tu ada mengatakan sedikit masalah yang dihadapi penerbit. i nak u tabahkan diri k? ingat tak... waktu dulu pon i pernah berpesan fer u to b strong. remember dear? and secara kebetulan, SEBELUM i terbaca kisah 'aduh saliha' ni di akhbar, i dah awal-awal lagi berdoa kepada ALLAH untuk filem ini berjaya. i juga berdoa untuk kejayaan u, me, my hubby and my parents, as a general supplication. all tis on the same evening : ) no fear sweetheart : ) kalau nak sedap kena peram lama-lama sket kan sampai benar-benar ripe... muacksss!

 

i shayang u,

sitisifu @ 1:45am [mon, 7 januari 2008]

 

ps : in de afternoon,  i juz had a japanese cut and i bleached ma hair in streaks : P mom said i look younger. hubby agrees he thinks i look 24!!! : ) lLlove it!

 

 

 

   
                     
     

 

 

 

aidiladha2007@414ave2
7.43pm

 

cherryliciousliyours for eternity : )
sitisifu yoves sifusiti

 

     

i am not sure how much you love me, or do you, in de first place...
but i do, i do, i do love you...
with all my heart and soul,
sincerely.
should the sentiment be mutual, let us do it for ALLAH,
insyaALLAH, aameen : )

wanna be ur baby,
sitisifu : )
@8.32pm

 

 

Song lyrics | Salam Dunia lyrics
 

 

 

salam abg,

i ucapkan selamat hari raya aidiladha kepada abg. sayang, i mohon maaf zahir batin. maaf coretan hari raya ini terlambat. untuk pengetahuan abang, i sedang menjalani rawatan terapi dengan broRedz, bermula selasa lalu. sehari selepas bermula terapi itu, i muntah darah. abang, sudilah kiranya abg sedekahkan i sekuntum alfateha di hari mulia ini. kalau tidak keberatan, bolehkah abg sedekahkan i sekuntum alfateha di setiap hari? terima kasih sayang. insyaALLAH i akan menulis coretan lagi. jaga dirimu untuk diriku sayang : )

 

peluk cium yang ikhlas : )
sitisifu
20december2007 @ 1.45pm

 

 

 
                   
         
     

salam hunn...

u solat jumaat tak tadi? i hope u did. hey hunn, d'ya know... two nights bac, there was a setan-jantan who came to disturb me. he made me walk in ma sleep and he brought me to a cemetery area in mount vernon. i walked pass the batu nisans and all of a sudden he then ran before me and went like tis, "hahaha...! kau tak dapat carik aku... cariklah kalau pandai..." then he disappeared. i thot, " ape sajer si gila ni sekor, siaper yg nak pi main hide-and-seek ngan dia? i tak kater i nak main pon?!!!" neways, dia yg pandai-pandai bawak i pi kat playground dia, ha'ah, kat tanah perkuburan... i benci! i takmu!!! so i pon pusing dan patah balik. i berdiri di tepi jalan untuk menahan teksi tapi tak satu pon yg berani berhenti. actually, terlintas gak di hati i ttg mcm maner i nak bayar the taxi fare coz i tak bawak my wallet, but i somehow managed.

yesterday pulak, setan-betina pulak datang kepada i. dia ni nak lawan berdebat ngan i, so i jawab spontan persoalan dia. dia tercengang-cengang bila i tembak ngan jawapan yang tepat dan jawapan i membuat dia terdiam tak terkata. dia juga tuduh i dan mahu membuat i bingung. alhamduLILLAH, i managed to come bac and i am fine, sayang : )

dear, sebelum jumaat ini berlalu, i nak ucapkan u selamat hari raya, maaf zahir batin. dan kalau terdaya, sedekahkanlah i sekuntum alfateha eh, dear? u take care tau! i love you and want to always love u sayang : )

come visit me if u have leisure time : )
sitisifu : )
fri 7 december 2007 @ 4.55pm

 

ps: juz to let u know, i might resume pengobatan ngan broRedz soon. sekarang, kami dalam perbincangan tentang my predicament : x [kisah itu i dah beritahu u melalui surat-email i kepada u tru broHafeezG. not to worry s'yang, kalau ader keperluan, i akan beritahu u, insyaALLAH : )

   
         
         
         
             
     

sayang...

tahukah u, semalam kali pertama dalam sejarah hidup i, i bermimpi akan diri u. walau i sangat minat terhadap u, tak pernah i rasa 'uplifted' sebegitu. u hadir dalam mimpi i buat pertama kali dan menceriakan hari i : ) sayang, siapa yang tahu minat i yang mendalam terhadap diri u? apakah alamatnya agaknya? : ) semoga yang baik-baik dan selamat saja, insyaALLAH, aameen : )

salam sayang,
sitisifu @ 4:35pm
monday, 3rd december 2007

ps: sayang, way b4 i fall in love wif 'hello kitty', i have so much liking for 'little twin stars' : ) when i was younger, in primary school, i even had a pink 'little twin stars' pouch : ) both these characters are from sanrio anyways : ) hunn, u r de boi and me de gurl. u r 'kiki' and me 'lala' : )




 

     
             
             
      hunnywunnybunnybunnybunny...

hiya hunn, how do u do? wassup? hey, i've been wonderg of ur whereabts. and like... wat u're doin' these days. care to be in de news?

missin' u much.

mushywushydarlin'bunnywunny : )
mon 3rd dec 07 @ 2.06am

ps : here's two pics way bac in time : )

 
       
             
             
             
     

hi hunny... how do u like unreleased version of things? here's one.

regards,
sitisifu a.k.a. melayuislamsingapura

"do not underestimate the power of stupid people in large groups"

 

 

   
   
 
----- Original Message -----
Sent: Friday, January 27, 2006 10:18 AM
Subject: Re: Identiti agama tidak boleh dipisahkan.

 

Terima kasih diatas kiriman email saudari

Kami akan usulkan email ini kepada editor yang bertanggung jawab

sekian wassalam


"siti1710" <siti1710@hotmail.com>


 


 
To

<aadeska@sph.com.sg>

 
cc

"siti1710" <siti1710@hotmail.com>

 
Subject

Identiti agama tidak boleh dipisahkan.


Assalamualaikum,
Editor,

Saya ingin merujuk kepada artikel 'Saya hanyalah manusia biasa" yang diterbitkan dalam Berita Minggu pada tanggal 22 Januari 2006 bersamaan 22 Zulhijjah 1426 tulisan Cik Yohanna Abdullah.

Saya hairan mengapa pemikiran penulis sampai ke situ sekali.

Saya menjadi terlalu mual dengan perasaan terlalu mual penulis terhadap sesetengah kaum muslimah yang berperangai tidak seperti dirinya yang juga mungkin kerana ini, penulis berfikiran dialah yang betul dan mereka semuanya salah. Kenapa penulis sehingga amat teringin menjadi manusia biasa yang hanya manusia sekaligus mengenepikan identiti agamanya? Adakah penulis sudah merasa bosan? Ketahuilah sebelum kita menjadi manusia, roh kita telahpun berikhrar kepada Allah s.w.t bahawa kita semua akan berbakti kepadaNya. Secara tidak langsung, roh kita telahpun mengIslamkan diri kita sebelum kita menjadi "manusia biasa" yang kemudiannya mencari agama manakah yang sesuai untuk diri masing-masing. Di sini, tiada menjadi manusia biasa tanpa ada agamanya sekali. Seperti kita tidak boleh tidak patuh kepada Sang Pencipta melainkan kita bukan di bawah NaunganNya. Masalahnya, adakah tempat yang bukan di bawah NaunganNya? Saya fikir bijak jika identiti agama dibawa ke mana-mana walau sedetik sekalipun. Agama dan diri kita tidak boleh dipisahkan. Dari itu, jangan hanya ingin menjadi manusia biasa sahaja. Tapi jika pegangan hidup dan prinsip seseorang itu selari dengan agamanaya, tidaklah menjadi salah.

Tulisan penulis membuat saya fikir muslimah jenis apakah dirinya sebenarnya yang enggan berkata dia melakukan ini dan itu kerana Islam menegaskan begitu atau kerana Nabi Muhammad s.a.w telah berpesan demikian. Sifat keterbukaan yang ingin penulis tonjolkan menjadi tanda tanya kerana penulis ingin sekali mengenepikan identiti agamanya. Penulis bersifat terbuka yang tidak bertempat.

Saya amati dan amat kesal adanya perenggan-perenggan di dalam artikel tersebut yang seolah-olah sangsi atau ragu-ragu terhadap agama Islam yang penulis sendiri anuti. Penulis seharusnya memperkukuh kepercayaannya terhadap Islam, bukan sebaliknya.

siti1710.




NOTE: Privileged/Confidential Information may be contained in this message. If you are not the addressee indicated in this message (or responsible for delivery of the message to such person), you may not copy or deliver this message to anyone. In such case, you should destroy this message and kindly notify the sender by reply email. All opinions, conclusions and other information expressed in this message not of an official nature shall not be deemed as given or endorsed by Singapore Press Holdings Ltd or any of its subsidiaries unless otherwise indicated by an authorised representative independent of this message.
Singapore Press Holdings Ltd Co
Regn No. 198402868E

 

 

 

   
         
             
             
   

i had lessons of simplicity lately. i am zestful about my new life. this reminds me of many many 'eid of sacrifice' ago when i made a personal resolution to switch my image. i shed all my 17 ear studs, one nose stud and a lip stud [<<<btw, i had pierced ma own lip]. i changed a new wardrobe. 'to make it official', i had done de ibadah korban on that morning of the eid of sacrifice. and the man in-charge at al-ansar mosque, who happened to be my parents' friend, cikgu murad, had exclaimed out loud that it was the first time in his many years of service there that a lady had finally hold on to the parang. yes hunny, this woman held the parang up coz she had wanted to sembelih the sheep herself. hey, that woman's me, darlin', hehehe. newayz, for the first time, 'sacrifice' has meaning in my life : )

fer this eid, i have made a resolution to switch to a simpler life. i want to live a holistic life too, insyaALLAH, aameen. wat is your 'korban' this eid, hunny?

sayang, at this time of writing, i still cannot comprehend why i fail to see people who claimed they stood before me, and this whole phenomena make me go berzerk. and when i recall your words abt 'our house', i am beginning to feel the whole thing is a joke. hunny, we do NOT! have a house. we do NOT! share any material together except our islamic fraternity.

wanna be loved by you.

lovingliyours,
sitisifu : )
tuesday 27november2007, 3.05am

ps: dat evening, i had the best soup kambing ma auntie prepared fer me : )

 

 
         

 

   
   


monday 26november2007 05:03pm

     
             
       

 

     
    hunn,

i ngah blur ni. that Kun Faya Kun konsert sama ngan dharmaSakti ker? both are at fort canning newayz... but i missed 'em : (  i'm still bleedin', but why muz wear white? *don't understand*

hey hunn, kitaro is comin'. are u goin to his concert? i was at sistic theo ther day but did not get the ticket yet. i might be bz on the 6th of dec 07, so i'd better confirm before i spend. otherwise, i have his 'live' in spain cd : )

hai syifoo. syiti had stuorbewwi milk t'day : ) heeeeeeeeeeeeee!!!

yeah... she had but onli a quarter of a mug. u know hunn, i've been drinking skim milk lately and i thot strawberry milk is rather sweet. it's not too good to have such sweet fluids too much but tis gal likes it a lot : ) she'z juz kuawzi abt it!!!

it's about one o' seven a.m. now, so wat r u doin'? r u still up, i wonder...

btw, yesternight before i dozed off, we had telepathy session again, didn't we? u were quite a distant but i got your message right. and i remembered i had refused to go to sleep but somehow left u danglin' as i slipped into dreamland. when i woke up in de morning, transmission dah putus... sowie : P

so did u read BM? i was readin' the part on 'saka' on page 18. it'z exactly like what i went tru. newayz abgDan did tell me that i had saka in me. so t'was removed at last. thanks to broRedzuanRA and above all, syukur alhamduLILLAH. ALLAH Helped me : ) memang payah dan berat sekali pengalaman itu. abgDan told me that the kafir jins which disturbed me were jins yang ader pangkat tinggi, hehehe... krakarlah!!! did u know i was influenced hard to convert to cristianity? nauzubillahimindzhalik!!! erggghhh!!! btw, did you read my blog on my meeting iblis? he didn't even bother me but jins bawahan dia pulak yang lebih-lebih. benci!!! now, i don't feel 'sticky' and heavy anymore. life gets so much lighter without 'em around. abis, dah bertahun jadi parasite, duit sewa dorang tak bayar lagik! wateva it is, SubhanALLAH! ALLAH is Great indeed : ) i tried garam kasar, lada hitam and many more but tak pergi-pergi jugak bendaklah tu. and when i lakukan ibadah sungguh-sungguh, memang panas dan pedas badan ni. i pon jadi marah-marah. i felt funny coz i berubah. perangai pon bukan macam i yang original. diri i yang sebenarnya tak semacam itu *shruggs*

so back on BM, did u see muka pengarah tu? i benci dia : ) mungkin, dengan pengalaman yang i dah lalui, bagi i... 'bersakit-sakit dahulu; bersenang-senang kemudian'. whereas fer that idiotic director, it's otherwise, hahaha!!! : ) i masih ingat dengan jelas when he trailed me at beach road area and in the mrt to dhoby ghaut. he's always wif azmanabdulsamad the ex-hyatt hotel security guard yang tak sedar diri tu. huhhh! i wonder mantera apa dia dah gunakan hingga i 'sangkut' sangat-sangat pada dia. honestly, there was NO! love. i hanya 'ikut and turutkan' dia jek. and why wud i fall fer a security guard in de first place? not all are bad, but he's definitely one hopelessly rotten skunk!!! you know hunn, when i think back, it's not really abt not havin' 'pendinding' u know... it's just test[s] i had to go thru... and hopefully, i'd make it with flyin' colours, insyaALLAH, aameen : )

speakin' of this topic, do'u know hunn... dat amongst the artistes, dia-buat-dia, dia-buat-dia, tau! sampai skang 'E' tak kahwin-kahwin kan? and she just blurted abt gettin' married but till now never did. and 'S' is dumped in a likewise state. after menjanda fer a while, 'S' got married, tapi tak kekal, at last... divorce. she's distressed actually. i know siapa yang punyer kerja. dat guy whom they were members wif in dat same rock group. on the other hand, sometime back, a certain 'IR' alleged she was victimised by a certain 'S' but teruk gak 'IR' kena hentam kat majalah dan akhbar. she even made an apology to 'S'. but alas it's true. 'S' is the woman who aniaya 'IR'. it's ohh so true. eeeeeeeeeeeee!!!

all these are partly the reason i despice masyarakat melayu. kebanyakkan perkara mcm gini berlaku di kalangan 'orang kita' tau hunny. orang timur!

oh well, i'm tryin' to catch some sleep. will write again soon : )

lotsOfLove,
sitisifu : )

 

   
             
             
   

syifooo!!! syiti had stuorbewwi miuk wif bishcuitsh dip.... hehehe : ) mmmm.... cedaAap!!! nak? nak, naaak? naaakkk? kekeke : P muackks syifooo!

hi sayang, malam ni u ke fort canning ke? if yes, enjoy urself : ) i tak dapat ke sana. my period doesn't permit me to put on white, hehehe... newayz, Kun Faya Kun!

hunn, i had chipsmore choc cookies dip wif horlicks fer breakfast t'day. then juz a while ago, i had marksAndSpencers' pistachio & almond biscuits dip in strawberry milk, nice : )

hunn, i'm juz wondering on ur whereabts. like when r u in sg and whn in msia? i heard no news of you in the mass media so i can't keep track of u. hunn, does luncaiemas physical mailing add still apply to u? i mean, what if u stay here fer sometime...? *blur*

urmushywushyshweetchewwypie[<<<cherrypie]
sitisifu : )

 

       
             
     

hi sayang, me tired u know... me went shoppin' at marina square and centrepoint robinsons wif ma and pa. then reached home at ard 10.30pm. me juz had ma medication and me gonna turn in soon. i tink esok eje i email abgW. he had asked me so much abt sisF and i said i might have them to go out wif me somewhere in dec, hehehe... tu pon kalau sisF mau lah... newayz, abgW cam nak ajak sisF meet up soon : ) watevas lah kan... : )

hunny, if u're 'blur', ask hafeezG fer details : )

tata!

 

nite nite mymushymushybananasweetiepie : )
sitisifu : )
sat 241107 @ 12.55am

 

ps : hunn, my cupcakes are suffocated. i shall go ***-less occassionally ehk? nak??? meh lah... kekeke, bluek!!!

 

   
         
   

sayang, my one advertisement to u tu kan... m'cam dah ilangs from ma earlier blog : (  newayz, u ingat kan sayang, ad tu? i thot it's fun! hehehe : )

k, now i have errands to run... laterz : )

 

       
             
     

sayang,

selamat hari raya : )

aku rindu padamu selalu... : )

sayang, sudikah sayang sedekahkan alfateha untuk dinda? thx dear : )

hai syifu!!! kakak bought for me stuorbewwi miuk....! duwank 1.5 mugs of stuorbewwi miuks yeashterday.... iyayyy!!! ohray!!!

shifooo, syitti mishing mishing syifooo!!!! come faster faster!!!

sayang, semalam i tak sihat dan i felt realli bored so i t'ros took my p.m. medication and slept early. mungkin kerana my period. my first day was wednesday 21st november 2007, take note sayang : ) i am in a low mood. yesternight, i had even called my hubby and asked that he come back soon : | i didn't realli touch my pc or listen to 'bistro' and 'oshow'...  and did not even have the mood to send out my norm sms-es/emails to fizz, hafeezG and abgW. insyaALLAH when my mood picks up later, i shall : ) ni nak kuar japs... also nak pi bdk library on de way too : ) selamat tengahari sayang : ) kalau makan tengahari tu, ingat lah kita ya, hehehe : P bluek!!!

 

sulamansalamcherryliciousliyourstermanisdanwinduselalu,
sitisifu : )

 

ps : hunn, hunn, hunnn... btw, abt my writing on mawi, here's the conclusion :

 

GREAT PEOPLE talk about ideas
AVERAGE PEOPLE talk about things
LESSER PEOPLE talk about other people

PEOPLE WHO THINK THEY ARE CLEVER talk about things too
PEOPLE WHO THINK THEY ARE INTELLIGENT talk about ideas too
PEOPLE WHO U-KNOW-I-KNOW-LAH, talk about other people too


I AM
'NONE' = ALL! OF THE ABOVE : )  paradox have me transcend above the rest : ) syukur alhamduLILLAH!!! FOR STREETSMARTERS TALK ABOUT ANYTHING! AT ALL!!!  AS AND WHEN NECESSARY : )
and when streetsmarters 'talk about people', it's NOT! even gossip-ing; it's/they're mere case study[ies] : P

LONG LIVE STREETSMARTERS!!!

 

 
             
             
  hunn, hunn, hunnn...

i terbaca kisah mawi in one of de magz. he's upset over the sale of 'satudalamseribu'? and why does he want to 'stop' his albums fer now to give way to 'satudalamseribu'? wajar ke sayang? ntahlah, i can't comment much from the eyes of the musicians as i m not one but in life, kita tak patut tangguhkan pekerjaan lain hanya dgn 'berdiam diri' terhadap perkara yang lain. i jus thot that he shud proceed with his works and let the rest run in de background. i sendiri rasa bahwa 'satudalamseribu' cud be big but mungkin bukan sekarang. kalau diimbas kembali lirik lagu-lagu dalam 'satudalamseribu', susunan dan erti kata-katanyer berat dan mungkin tak ramai yang dah sampai lagi, u know wat i mean hunny? i don't think everyone can selam sedalam-dalamnya, or even appreciate the literal meaning.

waktu i first heard of 'cinta zulaikha' di   r i a ,  ader pendengar yang sms dan tak boleh bawak dengan lagu tu. one even said, "mnasir memang pandai buat lagu world music", [ i thot, hah? amenda yang world music abt 'cinta zulaikha'?] m'cam maner dorang nak menjiwai keseluruhannya? bagi i, album ni sungguh mendalam lagi bermakna tapi untuk segelintir pendengar sajer di waktu ini.

one mo thing, i ader terbaca tentang wartawan hiburan yang comment tentang 'aura' mawi yang kelabu dan dah 'menurun', i tink that's cheap!!! what does he or she know abt aura to even comment abt it? then he/she shud look at his/her own aura first to begin with. to me, mawi seorang anak muda yang cukop matang dan istimewa. lagipun, i pon dah tau satu hari nanti mawi sampai ke mana, insyaALLAH. he's one budding talent you know hunn : ) [hai mawi, salam dari singapura : )]

 

sitisifu : )

ps : hunn, ader orang merayap sampai ke sabah buat penggambaran filem. director dia pon satu... tak ajaks i, huhhh!!!

 

         
                   
      hi sayang,

 i rindu. sekarang i ngah dengar 'hijab kekasih'. berlapis-lapis hijab antara u ngan i ehk sayang? insyaALLAH i takkan jenuh menantikan tirai terakhir disingkap : ) abg, ader-ader waktu di waktu i tidur, u dtg kepada i.... i sengaja tak tuliskan coretan di sini bab i sengaja nak rasakan rindu terhadap u : ) memang 'menyeksakan' tapi seronok jatuh cinta dengan u. i love you , muaccckkksss!

hi syifooo!!! dah lama kakak tak beli stuorbewwi miuk. i mish itttttttttttttttttt!!!!! i mish u tooooooooooooooooooooooooo!!!!! do u mish me syifooo???!!!

that's bcoz i drink skim milk now. u know why kan hunn? i ader kirimkan pesanan yang agak panjang kepada u, tru hafeezG. sudahkah u terima dan membacanya, sayang? : ) i am doin' tis fer u sayang : )

hunn, i asyik dok terfikir samada ur hairstyle is of 'sangpencinta'? i love that hairstyle of urs : ) actually, ur other hairstyle's cool too tapi skang ni, i like the 'old-skool' kinda hairstyle fer guys : )

 

love,
sitisifu : ) [ my sis ader hellokitty pic fer u, hehehe : ) ]

ps: silence doesn't mean i tak sayang lagi pada u. i am bz wif some things in de background. kanda maafkan dinda...? : )

 

   
                   
     

sayang,

i plan to sleep in a while. sayang, boleh tak u sedekahkan i one alfateha? and juz to let u know, i bakal mulakan my self-healing therapy again soon coz ader bahagian tertentu pada tubuh i yang masih belum seperti diri i yang asli, di waktu i sihat. bolehkah u iringkan hal ini dengan doa kebaikan, sayang? dan... adakah u mengizinkannya? let me know k sayang, otherwise i shall proceed wif it : )

nite nite hunny, shweetdweemz : )
shweetpotaetoPOTARTO : P bluek!!!

ps 1 : i received my self-healin' practice from broRedzuanRA

ps 2 : sayang, i bukan hypochondriac, cuma... i am ur blurQueen *blurblur* : |

 

       
                   
         

abang,

semalam i tido awal dan bangun tepat jam sepuluh pagi. hey, juz in time fer 'bistro'! : ) but between 11am and 11.40am, i terlena lagi, hehehe... letih dan mengantuk tau kerna se-malam sebelumnya, i tak dapat tido dan i langsung mengutuskan email kepada hafeezG untuk memberitahunyer sedikit sebanyak hal yang menganggu diri i. sayang, i suUuka pada hefeez dan i pinta u tidak cemburu. hafeez dan i seperti adik-beradik, malahan i am workin' somethin out fer him, err... maksud i, i ingin kenalkan hafeez kepada my eurasian-look niece. cantik orangnya [make-up tak main, huh!!!] oh well, ader tugasan yang perlu i lakukan skang. insyaALLAH, i buat coretan lagi laterz. take care sayang. i love you : )

sitissifuLOVESsifusiti : )

ps : btw, the 'perpisahan' wif ma hubby dat i mentioned earlier is not quite an impending danger. kebetulan skang ni, antara kami ader sedikit ketegangan tapi tidak tercetus pertelingkahan. it'z jus me being my normal self. i make it real clear to him that i place so much importance on honesty and sincerity. mungkin he 'give-up' or rather 'let-go' coz he tinks he can't be on par [or better] with me as far as being a perfectionist is concerned. i am meticulous even of frivolous details. tapi i mengaku i tidak sempurna. terasangatlah mustahil i am perfect! ada kalanya, prestasi i pun menurun kerna sebab-sebab tertentu.

 

   
                   
   

sayang,

smalam i tak dapat tido kerna ader sesuatu kejadian yang menganggu fikiran i. i tidak berbohong pada u tapi i have not been honest enuff. itu pun kerna i nak jaga hati dan perasaan u sayang. sangat berat rasa hati untuk i beritahu u tapi i have confided in someone. itu pun, i left out one detail from him. i bimbang ader perpisahan di antara i dan suami i yang pertama. tapi i kurang pasti perpisahan yang bagaimana. dia berlalu pergi dari sebelah kiri i. bukan i, tapi akhirnya dia yang melepaskan genggaman tangan i. kemudian i terus berjalan sambil menundukkan kepala... dan tanpa i sengajakannya, u menyambut diri i dalam pelukan sambil you tersenyum. apa makna semua alamt-alamat yang i terima ini sayang?

sayang, i amat merindui diri u. maaf i tidak tinggalkan coretan untuk u smalam tapi i lebih suka berdiam kerna i terlalu dihimpit tekanan fikiran. sayang, bolehkah u sedekahkan i sekuntum alfateha?

sekarang ini, ader beberapa perkara di dalam fikiran i. apakah bisa u datang kepada i agar u dapat bantu meleraikan kekusutan dan menjernihkan kelabu ini? i ingin andai u dapat hadir di waktu i berjaga. i rindu berbual-bual dengan u seperti waktu dulu tika u ziarah i and we spoke at my living room. kali ini andai ianya bisa terjadi, it doesn't hefta be in my living room again. tapi i tak sedia lagi nak see u face to face. bisakah u tidak tunjukkan dulu diri u yang fisikal lagi? u tahu kan... suami i sets off to work at 9am and he reaches home at abt 11.30pm [his day off is tuesday only]. sometime in between these times, i wish you could come see me. dan i mahu spend more time with you. sayang, do u know that i masih belum sedar 100 % lagi?

sayang, u don't hefta come today, tho the faster i confide in you, the better it shud be, fer me and fer us : ) it is important but i shall hope it's not that urgent. i bimbang u sibuk dengan aktiviti u sendiri. hey hunny, sayang... btw, how's 'aduh saleha'? : ) i rindu u tau sayang, mycinta : ) newayz, i hadir di set penggambaran itu, apakah u felt my presence hunny? u were seated at the director's chair *?* u director nyer ke sayang? ntahlah... i tak pasti. maaf, i masih mabok ni...

 

sitisifu
14nov07 @ 12.45am

background music :

"... lumrahnya cinta
sedang kita alami cinta sepi
dekat ku rasa jauh pun ku rasa
sekuat mana pun getaran cinta kita ..."


&


'dari kekasih untuk kekasih'

 

       
                   
     

sayaaang, i ngah hang-over ni. i mabuk, mabuk dan mabuk s'kali...! ni sumer gara-gara konsertZeeA s'malam, campur mimpi2 yang i dapat smalam malam. i am high sayang, i am high : )  i am high : )  i am high : ) memang i teringat dan terfikirkan u sayang, tapi kepala i terlalu berpusing2, i need to get ova most of this hang-over first. on top of which, i am having pms :P bluek!!!

skirtysitisifu1710

 

   
                   
   

hey hunn, are u in singapore or msia? i am goin to esplanade tonite fer ZeeA's concert. wish u're there wif me : ) me goin' wif ma mom. dad's not attending de concert but he's sendin' us there. he'd walk around marina area, meanwhile, i gez. dad's not de kind to sit fer long in a confined space.

btw, it's afta asr', now we've entered the fifth anniversary of the demise of my late ustadz, almarhum ustadz syed abdillah aljufri. i have read my alfateha fer him. pls join me darlin' : ) darl' wud u care to recite[sedekah] alfateha fer me too hunn? i have done one fer all de creations of ALLAH : )

shall c ya when i c ya k sayang : )

sitisifu1710

 

       
       

hey hunn, i wonder if t'was realli u who put up ur 'myspace'. was it hunn? u appear somewhat a lazybum in my observance, hehehe... are u a real lezibum sayang? sssSSSsssmmmMMMmmmack ur bonbon! tell me... why haven't you blog at all in 'myspace'? tells me someone did all de werkz fer u. tak sia-sia i delete my acct, ahax!

so wat have u contributed to luncaiemas webby? tell it to me honestly!!! nyanyi pon lupa lyrics... huhhh!!! *jelings manjer* gigit kang bawu tau, bBblLluUueEekkk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 
                   
     

hunn, here are some of my younger days' pics...

 

     
                   
      hunn, i minat kat imran ajmain [sket2] tapi i sayang kat u lebih-lebih. i juga minat kat u sampai i cinta hakiki plus mabuk berahi tau : )

yove u veri much sayang : )

skirtysitisifu1710 : ) *wanna kish you all'ova : )*

 

 

   
                   
   

hunnnnnnnnnnnnn, who's more cool wif de cap on? hehehe...

 

 

 

... and, who's more cool wif de hat on?

 

 

tis pic of u i like... gorgeous! so natural, i'like ya hair : )

 

 

 

hunn, u seem friendly wif ur fans. i love-hate tis thang abt u : |
nah!!! hate's too strong a word... i juz am jealous of ur time wif 'em... and then de touchin' here and there... de shakin' of hands, can u keep it strictly to de guys only darlin'?

 

 

and alas i know which year was phoenixB's concert!!! too bad i'was not around... : |

 

       
                   
      hey hunn, u notti! u've been to places and u tak ajak i pon? : (

 

 

 
                   
     

shayang, smalam u datang kepada i tak, waktu i tdo? i takut jantan lain yang datang. memang ader someone who came and he gave me kucupan di 2 mo spots i had asked from you, tho he got 1 right, and 1 wrong. was it you hunny? i hanya nak u and i takmu! jantan lains!!!

newayz, yesterday pon i termimpi i ngan u ngah havin' quality time and then... there was a trap set fer us, tapi we managed to blah before we were even trapped. alhamduLILLAH : )

sayang, i sayang u tau : ) muackkks abang : )

sayang! i nak tanyer u, biler ni apm2007 hahhh? i surfed ria's webby and i found these amongst the other pics of u...

sayang, u tak bilang i pon tentang apm ni? t'was only tis year, so when exactly was it? was it in singapore? how come i didn't know abt it? : (

skirtysitisifu

ps 1 : andai tak keberatan, boleh tak u datang kepada i malam ni nanti? ader abt 5 perkara i nak tanyer u, or rather discuss wif u. it's abt me. terlalu peribadi i hanya nak ceritakan kepada u dan i takmu! tulis kat sini. u tau kan hunn, kalau kat sini... nanti ader owangs baciarksss! shhhHHHhhhyyyyyyy.... tis our secret : ) *jelings manjer penuh sayang*

ps 2 : hunn, d'ya know that i am going through this one process, it's very uncomfortable but kalau ini bermakna untuk u nikmati yang terbaik, i rela go thru it biarpun perit dan amat tidak selesa : |

ps 3 : newayz, b'tul lah hunn, i ni siti1710 coz i dah check ngan ma mom n she told me i'm borned on a monday, not sunday. kalau 16syawal1391 tu, it's a sunday... tis does NOT! mean de soalan's burnt hahhh...! still, de game's on hahhh, hunnn! cepats tell me... DALAM[BAWAH] SKIRT ADER APPPER?!!! and kebetulan, smalam dan tadi i wore a skirt, hehehe... langsung tak! plan and takder! sangkutpaut ngan ayob's statement. i tak! sengaja pakai skirt, bluek!!!

ps 4 : hunnn, kalau u nak tanyer i anthin', u tanyer tau hunn, jangan segan2. u can also do anythin' u wan wif me. i kan all urs, darlin'? *lick from ur lips upwards to your noshbridge, mmmmmmmmmmmmmmMMM...*

satudalamseribus as music background

 

   
                   
   

sayang, embun ini hak milik u : ) ingat tak pada 3 spots di mana u beri kucupan u pada i sayang? tis time, there'll b 5 spots, including the 3 same spots too. sulamansalamsayang dan selamat beradu sayang. mimpi yang indah-indah : )

manjer lick on ur noshbridge :P
sitisifu1710

 

       
                   
       

hunnnnnnnnnnnnnnnnnnnn, i hampa surf ksmn tau! i saw five pics there. hey!!! u invited ppl to ur house during hariraya??? u tak invite i pon?!!! : (  hunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn, knaper sayang??? tahun braper tu? 2002? where was i hunny??????????????????????????? i masih tertanyer2 kenaper i bley termiss u nyer konsert kat esplanade niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!

so upset : (

s k i r t y s i t i s i f u

 

   
                   
     

hiya mnasir,

kalau awak terbaca tulisan ini, i wanna tell you how much i have been dreamin' and berangan jatuh cinta ngan awak. mintak maaf ehk? tell me wat to do saya akan lakukan hanya untuk awak ampunkan saya, insyaALLAH. realli i m sori for having fallen in yove wif u, hehehe... so kira-kira wateva has happened tu, secara peribadi memanglah ianya benar belaka, saya bukan jenis yang senang jatuh hati apatah lagi jatuh cinta. saya benar-benar in yove ngan awak. but neways kan? kan... kaaan... kannn? semua tu yang kita suruh awak buat tu buat ni tak kira ah kan... koz yang merepek-repek tu pon bukan kita. kita yang sebenarnya bernick siti1610, not siti1710, hahaha!!! so, masih bulan syawal kan? mintak maaf zahir batin ehk? jangan mare!

awak kenal ayob tak? ayob si drummer tu...! ayob kater dia ader cert main drum but kakak linda ader skirt jek. so terlanjur awak dah start tis game, awak tanyer 'dalam baju ader aper' kan...? kan, kaaannn... kkkaaannn?!!!??? skang, kiter nak tanyer awak, dalam[bawah] skirt ader aper?!!! coz siti1610 is kakak linda!!! hahhh amik kau!!! [and don't tell me to ask ayob coz ayob has nottTHhhin' got to do wif tis game between u and me, huhhh!!! *jelings dengan muker-muker*]

hey, kau yang bernama bumi, hang jawab soalan che'!!!

still-sitisifu tho' : P bluek! jtajta... jtijti... jtujtu...

 

     
 
   

dear sayaang, u r my cweetcherrytomaetoTOMARTO. i miss u veri much. i apologise over my misbehaviour. i am too jealous of you coz i love u so veri much. i m sowie but it's hard to forget your past. i love u hunny : ) smack on ur noshbridge : ) muaccckkksss!

missing u much and lovingly urs onli,
ur sweetpotaetoPOTARTO : )

ps: abang, abang maafkan cebiwebibebi ?

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmMMMmmmmmMMMmmmmmmMMMMMmmmmmmmmmmmmm...........!!!!!

 

 

 

 

cherry's niche