Make your own free website on Tripod.com
           

 

   
       
             
  dear diary, salams...

i am goin bac. i wanna go home. i don't tink i wanna come bac here again. i'm gonna miz hafeez : (  it's bez to let silent speak on my behalf...

 

siti1710
31dec2007 @ 5:15pm

 
             
             
             
             
             
 
 

 

 

 

 

*   b o r d e r   m a c r o s   -   v i g n e t t e   b l u r   -   f r e e h a n d   a r t w o r k s   u n a l t e r e d  *
design artist : sitisifu

 

 

 

 

 

         
         
 

when life relentlessly banters the both, or either one of the two v.i.p.s in my life, it's harsh and tormenting tests, tis is when i make my solemn, tender retreat : |

i said i 'wash my hands off' 'em, but as a daughter, it's natural that i still think a lot fer my beloved parents. i am someone's wife now. i am taken. my dad is no more responsible over me. so i turn to my beloved hubby that he may recite supplications fer me, himself and my family. daily, thus far, and i hope tis shall continue, i'd tell him to remember his parents and siblings too in his prayers. de other creations of ALLAH, inclusive.

heaven's no more at my mom's feet, de one who carried me fer nine months. my heaven's under my hubby's feet now. it is vital that he approves of the very supplications and hopes i have fer myself and others, including my beloved parents, which is why i have chosen to confide in him.

oh ALLAH, i know You Know my plight : | Make me calm and contented pls DEARIE. HUNNY, i thank You.

skirtysitisifu1710 : )

 

   
         
 
 

dear dairi,

waktu saya tidur smalam, ntah jam braper [tapi jauh di tengah malam/pagi], tangan saya dipegang erat oleh   s u a m i   s a y a .   saya renung ke arah matanya yang terpejam rapat. saya rasa aneh kerna yang tidur di sebelah saya seperti bukan!   s u a m i   s a y a .   saya tidak! berasa takut kerna saya tahu ALLAH Sentiasa Menjaga saya [refer to footnote]. kebetulan juga, adik saya, syiti aka citi, sedang nyenyak tidur, syukur alhamduLILLAH. alih-alih, mata makhluk ALLAH itu  terbuka dari pejaman dan ia merenung tepat ke mata saya. dengkuran itu juga bukan! dengkuran   s u a m i   s a y a .  saya terpegun sambil terdiam seketika. saya tahu siapakah itu. memang saya sentiasa berwaspada kerna bendaklah mcm ni kan? kan, kannn... kaaannnn? walau jasadnya dah disemadikan, tapi 'benda-benda halusnya' tetap! hidup. alahhh, tak heranlah. ALLAH saya lagi Power! dan ALLAH saya Maha Menyayangi dan Dia Lindungi yang teraniaya dan yang tidak bersalah : ) I AM PROUD OF MY ALLAH!!! IYAYYY!!! OHRAYYY!!! newayz kan, tangan saya enggan! dilepaskannya. seolah ia tidak mahu saya bahagia dan teruskan kehidupan saya seperti yang saya katakan di aduan saya kepada kamu sebelum ini, wahai dairi kesayanganku : | eeeeeeeee... saya tak suka ia!!! nak kena tennndhang ker? kalau ustadzTMFouzy saya tau, tentu dia naik berang. kalau boleh, saya ingin ustadzTMFouzy saya marah ia dan bakar ia, muahahaha!!!

ps: dairi! dairi...! dalam akhbar hari ini, saya terlihat wajah-wajah yang saya sayangi. ada wajah ustadzTMFouzy jugak tau! iyayyy! orayyy!!! kita pon nampak foto broAlamiMusa. kita suka dia. senyuman broAlamiMusa sangat ikhlas!!! tapi kenapa foto broFatris and broRazakMdLazim takder? hmmmppphhh.... tapi kan? kan, kannn... kaaannn...? ari tu, kita namapk foto broRazakMdLazim dalam akhbar!!! iyayyy!!!!!!!!!!!! kita rindu ah kat broFatris kiter *pout lips and jelings manjer*

kita pon lihat gambar mymrmegawattsmiley, PM lee hsien loong!!!! yayyyyy!!!!!! kita suka!!!!! kita happy!!!! awak, siaper kat sebelah dia tu? orang brunei eh? bezlah diorang senyum sama-sama : ) terima kasih ALLAH! syukur alhamduLILLAH ya ALLAH!!! : )

kita cuma baca sampai pg three jeks. later sambungs ahh, insyaALLAH. wallahualam : )

 

s k i r t y s i t i s i f u 1 7 1 0

 

footnote : semalam sebelum saya doze off, saya berbisik kepada ALLAH. saya ingin memberitahuNYA tentang saya ingin berhubung dengan sifu saya. saya bimbang ALLAH Murka kerna saya tak lepas dari menyebut-nyebut tentang rindu saya pada sifu. saya terdiam seketika kerna tak tahu samada saya harus meneruskannya atau berdiam sahaja. dalam pada itu, saya akur, samada saya memberitahu ALLAH secara lisan atau tidak, ALLAH itu Maha Mengetahui Segala-galanya. sedang saya terfikir tentang apa harus saya lakukan, ALLAH MengHulurkan TanganNYA dari jauh nun di atas Arasy, dan ALLAH MenGusap-Usap rambut saya. ALLAH Senyum sambil BerKata "Shhhyyy, Shyyy... sHHHYYY..." tanda ALLAH MenYuruh saya tidur sahaja. ALLAH sangat Manjakan saya. saya sayang ALLAH saya : ) Terima Kasih ALLAH, dia atas segala-galanya : )

 

   
               
       
   
 

dear dairi

wateva happens between my mom and dad is beyond my control. i have spoken to them time and again that the way we speak creates tension or otherwise to us. they've been together for more than 40 years so i guess old habits are not easy to break, huh? still, i do not know when exactly it all started. i would love to agree that it has not been like tis since the start.

i dread each time either one or both of them raise their voice at each other. i have told ALLAH about tis. i always confide in HIM and i am very afraid that eventually we all would be questioned; i wud imagine my dad being the head of the family shall be tortured. i hate to even think of the senario. i got worried sick. i have sat in silence thinkin abt what has befall my family and the relation between my parents, and us of coz the siblings. i have no idea the many whys. however,  i have decided to part with my merits in order that my folks shall enter heaven, and the best station for their final abode. i trust in My Friend a great deal, My LOVE, My ALLAH... ALLAH Knows how much behind my obstinacy, i love them so. no two human beings think alike. i would love to 'wash my hands off' 'em from now onwards. it's sad i have to decide this way but hey, i want to move on wif my own life. i have a life : )

insolence is irrelevant : )

ya ALLAH DEARIE, Please Be Gentle with my parents... and me too : ). LOVE YA LOTS, ALWAYS, FOREVER TILL ETERNITY : ) Aameen!

sitimarhayarahmat aka sitimarhayahabsah

 

   
   
               
       
     

dear dairi

in my dreams i went shoppin' at Giant and IKEA. i was all alone enjoyin my time then after a visit to the loo to wash my hands, i bumped into my folks and ma sis's family. i did not see afiq though. anyway, my bro in-law was happy and delighted to see me. he even exclaimed my name *?*  and everyone looked at me in surprise as tho they did not expect to see me there, err... shoppin'. still, when din mentioned ma name, it didn't have any effect of excitement on my part so i took off shoppin' as per norm. for once, it felt as if i was at parkwayparade, but then hey...! there's no IKEA in parkway, hehehe... so t'was a dream faterall. psst dairi, hear tis >>> in between, i saw the guy who had visited me the night before. saya tak kenal beliau namun pemuda itu asyik memerhatikan saya. pemuda itu tampak tenang, ke'abang-abang'an, dan gentleman. he smiles a calm smile. he looks manjer too but not like imran ajmain. somewhat i prefer this guy's manjernez : ) siaperkah beliau ni? saya tak suka acquaint myself with strangers so i buat dek jek lah. still, how can he be a stranger when he had come to visit me de night before and we talked for quite some time? oh well, that reminds me of the time i diperkosa. this culprit came to me after my art class at bedok girls' school and said, "marilah ikut kita, kita ada teka-teki. awak nak main teka-teki dengan kita? marilah kita pergi sana" sambil dia menunjukkan ke arah kawasan di antara bedok boys' school dan bedok girls' school. sampai di situ, takde teka-teki pon? dia bersama seorang lagi pemuda. that's when he started touching me at my private part. saya seakan 'kenal' pemuda itu walau saya tak kenal dia. dia tinggal sekampung dengan keluarga saya di padang terbakar [now national laguna golf]. if i am not mistaken, nama dia 'remy', nama samaran lah tu [hey doesn't he share the same nick as my woodsville bf, najmuddin mohdar? his name's remy too. so what's wif de name 'remy', in ma life? eeeeeeeeeeeeeeee...! so eerie...!] neways, the culprit's brother was a good fella named akhbar, but he has passed away. i think he had a heart problem. my mom said he survived the first operation when everyone thot he could not make it. tho' not long afterwards, he passed away. so back to the culprit, who then made me feel upset coz it felt as tho i have lost something precious, the last i know abt him is that he is now staying at blk 116 bedok north rod. perhaps its the eight floor [can't remember, but it's the lift landing floor]. and he's always into nonsensical stuff like robbery, drugs... etc... i hate him. hey, i hope pemuda yang asyik memerhatikan saya dan datang menziarahi saya itu andai beliau orang baik-baik], dapat menjadi kawan saya and perhaps, my guardian angel to, hehehe : ) insyaALLAH, aameen ya Rabbi!

 

siti1710 aka someone's sweetpotaetoPOTARTO

ps : my cuzin, iskandar used to stay at the same block and same floor [116] but soon after his dad [my uncle, cikgu adnin ghani] passed away, he married his 1st wife and moved out. btw, cikgu adnin ghani terkena penganiayaan orang juga, dan meninggal kerna 'buatan' orang. malahan, in my family line, even my mom terkena 'buatan' ex bf dia [<<< was told but not too sure *?*] and my mom's mom [my grandma] terkena penganiayaan orang juga. i heard that the whole line of my grandma's family was 'cursed'. wallahualam. tu lah yang ader di kalangan makcik dan pakcik i tak kahwin-kahwin dan ader yang malas untuk bekerja dll... ntahlah, mula-mula sukar untuk i sendiri percaya tapi semakin i grow-up dan diri ini pula terkena penganiayaan, i mula faham. still, dalam kisah keluarga kami, yang i dapat tahu adalah, arwah datuk i dan our-ancestors-yang-tertentu, ada yang  'simpan orang'. so i gez t'was in the transition of hinduism and islam then. mix habits of  religion and culture outputs confusion. oh ya, menurut my mom, her mother's backward-line-of-generation was the bugis who had killed mahsuri dan tujuh keturunan mereka disumpah blah, blah, blah... however,  the last time we went to langkawi takder pulak sesiaper yang muntah darah oh watever. so i guess the spell's over?!!! newayz, my atuk sebelah my mom pon berbangsa bugis, tapi father i kata there are many types of bugis. my maternal grandma is 'bugis siak'. i pon tak tau... de details and specifics *?*

************************************************************

 

evening sms-es between ma hubby and me :

 

I am out to buy dina. i hate it whn my dad tinks he's king n starts nagging at me. like he tinks he ought to be given huge respect. dengan anak sendiri tak bley give n take but wif other ppl outside family mcm pijak semut tak mati. i dont hefta tell ALLAH. ALLAH IS OF TIPTOP SENSING. takde mood nak eat-in, huhhh! i benci!

 

Nanti kita makan chicken chop together-gether eh? i look forward for u to b home. the people around me fail me again n again! i wish ALLAH Send me a Guardian Angel *smiley smiles*

 

ok yang *smiley smiles*

 

Y do u tink i hate all tis 'melayu n their kinda attitude'? i don give a damn de person's younger. older or of de same age. and now we're seated at different table coz I CANT STAND HIM! juz a short whie ago he tries to whisper kind words to me. i m not de kind yg 'sejuk becoz of plastiksweet words'.

 

ok dee. i'm a tough cookie. no obligation but i hope u'd appreciate me. u're worlds apart from 'em *smiley smiles*

 

u're my darling wife and i am proud of u.. love u *smiley winks*

 

footnote : during hari raya, i did not hesitate to salam with aidilfitri greetings, sealed with words of 'maaf zahir batin' to ma lil nieces. their mom had warned de gurls dat it shud have been them saying 'maaf zahir batin' to me first but i cut in and said, "realli it doesnt matter if you're younger or older... needless to say who should initiate seeking forgivenez first!" and everyone stood there speechless. hey! it comes from de heart and i believe! i believe! i believe! that's exactly the spirit of human love and understanding!!! : )

 

satudalamseribu as song background [has been repeating fer who-knows how many times oredi, hehehe...]

 

   
   
               
         
 
  dear dairi,

smalam waktu sedang saya tidur, saya didatangi visitor lagi. dengan jasad, saya bangkit walau masih dalam tidur. kami berbual bersama agak lama... kemudian saya teringat saya terlupa untuk hidangkan air minuman untuknya. saya bimbang pelawat itu 'marah' kerana saya terbawa-bawa berbual dengannya hingga saya lupa ambilkan minuman untuknya. alhamduLILLAH, pelawat itu tidak bergegas untuk pulang...  jadi, mungkin saya sempat mengambilkannya air minuman. saya tak pasti siapakah itu. saya nampak wajahnya tapi saya tidak ingat namanya. tidak terlintas di fikiran ini siapakah beliau. namun beliau tenang dan gayanya seperti abang-abang. mungkin saya tidak mengenalinya?

bila saya terjaga pagi ini, saya dapati my electric blue organza pouch filled with lavender buds was beside me. saya kehairanan kerna pouch itu berada di dalam bekas di mana saya letakkan cd almarhum ustadz abdillah ahmad aljufrie yang saya sayangi. di dalam bekas itu juga terdapat rudraksha kepunyaan suami saya yang dibelinya di nepal. semalam, suami saya 'mengubati' saya dengan rudraksha itu. ibu jari sebelah kanan saya masih sakit dan gatal : |

oh ya, sebelum itu, saya had this out-of-de-body experience agian. tis time i saw myself sitting at the white settee in the living room. ntah apa alamatnya. i walked pass the living room. hmmmphhh!

in a nutshell, tidak sia-sia saya membaca beritaharian hari ini. ada satu artikel yang amat baik. saya terbaca artikel tulisan bro rahmad sakom di ruang 'pandangan'. syabas brader! insyaALLAH, siti akan gunting dan simpan tulisan brader ini. intipatinya padat. siti gemar akan fakta-fakta yang terkandung di dalam penulisan brader ini. sesungguhnya, di dalam manusia itu punya sifat 'keihsanan', 'kehaiwanan' dan 'kesyaitanan'. ya ALLAH, Panjangkanlah umur broRahmadSakom dan Murahkanlah rezkinya. Maafkanlah kami sama-sama. Please Allow for benefitial goodness to fall into place for us both, insyaALLAH. Aameen ya Rabbi!

btw, in my humble opinion, the two prominent names mentioned in the article, are always hard-up for statements. foolz!!

cherrywerryberyy : )

ps : imran ajmain's on air!!! wif who? err... dayang nurfaizah agaknya.... hmmm... manjernya suareeeeeeeeeeeeeeeeee! suare imran laAah! his voice outshines dayaang's!!!

 

 
   
       
 
dear dairi,

awak jangan jeles ehk coz ader masalah tertentu, i confide in hafeezG. i berutusan melalui email ngan dia. reply dia kan? kan... kannn, kaaannn...? stylo-mylo tau!???!!! he   r e p l y  melalui radio. cara dia tu   h a l u s  tapi sweetlah bila cadangan-cadangan dia tu dikeudarakan. nanti i sibuk arh termelekat kat radio waktu 'bistro' on air. hiehiehie... wateva lah kan, i ingat ader   m a n u s i a   j e l e s   yang tak kasi dia reply me tru email tau. siaper lagi? i agak mesti si rascal tu! wallahualam lah. newayz, my right thumb is painful and itchy. puas i dab minyak kasturi onto it but tak sembuh pons? waktu i tdo smalam, discomfort ni termenjangkit pada jari telunjuk i sebelah kanan. and when i accidentally exercised my pointing finger, it hurts badly macam i nak nangis. hey dairi, newayz, waktu i tido, i ader visitor tau. tersenyum-senyum dan tersengah-sengah dia datang pada i kat katil i. mc'am dia veri de excited gitttu... [?] newayz, he asked abt my hairclip. dia jeles arh tu. he asked me who had given the black-little-tiniwini-hairclip to me. manalah i tau kan, dairi? kan, kan... kannn...?! ader depan mater i pakai jeks lah. kaypoh!!! huhh! menyampah! si rascal tu lah!!! *jelings*

dairi, actualli kan? kan... kannn... kaaannn...? ader satu perkara yang buat i pening paler arh kan. ingat nak tell hafeezG, tapi... ntahlah... probby i cuba carik jalan lain atau i hope it shall b solved by itself. dah berulang kali tau i face tis prob tapi cam tak get betta pons...? my bro and sis tu, cam tak bertanggungjawab langsung seyyy. puas i carik jalan untuk bertangggungjawab ke atas ma folks, ie: menanggung ma parents, tapi seolah   ' t i d a k   d i I z i n k a n ' .   acap kali, pasti i kerja tak-lama-punyer.  walaupon berat, i tetap pikul ini masalah tau, dalam diam. i cuba, cuba dan cuba sedaya upaya tapi semacam i   ' t i d a k   d i B e n a r k a n '   lah.  it's like,   A d e r    y a n g   M e M a h a m i   : )   d a n   S e t u j u ! ! !     bahwa i ni anak perempuan, dan anak bongsu lagi tau! tau... tau... tauuu...! sepatutnya my bro yang sulong tu pikul ini beban, followed by my sista. tapi nak buat camner kalau they tak hiraukan my parents? and wheneva&whateva afiq wanna buy [especially if it's expensive], makbapak afiq 'canon' arh kat ma mom. <<< ishhh!!! i tak suka sey!!! and nanti kalau pihak my bro nak kasi my mom duit,   b e r u b a h l a h   muka kakak ipar i. hmmm, btw kan, si Aisya tu pon, dia aksyen matured lah kan, tapi apa lah ader pada 'pangkat' haaahhh? ? pangkat 'lebih tua' pon nak berebuts. tapi siaper yang berebut ngan dia pon i tak tau. muahahaha!  dairi, hear tis >>> mati-mati dia nak suwuh i panggil dia 'kakak' walau umur dia lebih kecil dari i. tapi takperlah, that shall make me young right? hiehiehie...! and i kasi lebih-lebih apperrr!  waktu i salam tangan dia , cukop arhhh salam-sambil-cium! tangan dia arh kan? kan, kannn... kaaannn...? hahhh amik kau! ['cium kosong' apPper! bukan cium bersulamkan kasih sayang!... hahh kan, the truth is out!!! kira-kira padan muka lah kan...? kan, kan, kannn...?]

syukur alhamduLILLAH ya ALLAH, my hubby give me a four-figure sum fer my nafkah, monthly, but sad to say, duit tu keluar tapi tak stay fer me, U Pahamkan LOVE? bukan i tak pandai 'spent&keep' duit nafkah tu, tapi i terpaksa berikan kepada my parents. i'm sad duit nafkah i, eventually, bukan! duit i... : (   still, Terima Kasih ya ALLAH... Awak Tetap! Berikan saya 'jalan keluar' : )

ps 1 : skang ni, berkali-kali my parents indirectly qn me, "tak keje?"... "kau tak keje niari?"...  "kenaper tak keje...?" thing is, i keje ke, tak keje ke, it is NONE of ANYONE's businez! dari i single sampai dah berumahtangga pon dorang maseh 'banyak spelling'. binget seyyy!  tapi syukur alhamduLILLAH my hubby pon tak bising, in fact he agrees that if his paycheck gets betta, he wants me NOT-TO-WORK! my personal  idea is to be a housewife. dalam susah pon, impian i jadi kenyataan, bab pekerjaan i 'tak jadi-jadi', so that automatically makes me homely, hehehe : ) thanx LOVE, MUACCCKKKSSS!!!

ps 2 : i hate it too when my sedara-mara yang kebanyakkannya kaypoh-kaypoh belaka ask me, "u/kau tak keje?",  "kenapa tak keje?", "kejelah...siapa nak tanggung makbapak u/kau...?" hmmmppphhh... nak ikotkan, ghaAamMmai tau oghang-oghang yang dalam tanggungan my mother waktu dia bekerja full-time dulu. so isn't it time they pay back? for instance, juliana is a full-time teacher now. how come she does not give my mother $, monthly? bukan mengungkit tapi membangkit and kalau tak kerana my mother, juliana would NOT! have gone to school! tu pon i told her to stop afta her 'A' levels otherwise she wanna continue ngan 'cita-cita' dia tu. she wanted to go to universiti tau, and siapa yang tanggung? dia tak fikir ni semua. tapi dengan tegas i kata pada juliana "tidak!!!, my mother shall not! be used anymore!!!" dah lah her father 'lesap' waktu dia five months old [alafateha, tapi! ada sebatang pokok yang besar tumbuh di pusaranya, wallahualam apa alamatnya. iktibarlah ehk sama-sama.], then her mother [Mak Ah] tak keje dengan alasan, "aku tak sekolah, nak keje aper?" and juliana defended mak dia saying, "my mother shall neva! work. my mother shall stay at home. my mother also shall neva! work as a cleaner!" waddduh...! dah lah tak sekolah, nak memilih pekerjaan pulak tu. nak jadi aper? nak jadi CEO? mana boley? tu pon tak sedar diri!!! PLUS!!! my mom's brother yang bujang tu [hear tis >>> ]   p o n   t a k   k e j e   j u g a a a k s .   best b'tul oghang-oghang ni ehk? sedapnyer dan seghonoknyer idop. and to date with, bila duit 'masok lambat' dari anak-anak buah jek, siap arh muka panjang. chantek apPper!!! very well, korang-korang sumer dah cabar kesabaran aku sekian lama so... ALL the oghang-oghang yang tak 'bayar balik' jasa mak aku lagiks, korangz jaga arhhh!!! about   t - a - i - e - m   koghang  ALL tanggung my mother!!!  LOVE, SAYANG... Ya ALLAH, Please Help! And Please Make my bro and sis responsible son and daughter, insyaALLAH. Wallahualam. Thanx SWEETHEART: )

LOVE, You Tau kan? bukan i tak pernah berusaha leraikan masalah ngan ma bro and sis. sampai jadi gaduh ngan ma bro. kerana i highlight his actual responsibility, ma bro carik gaduh even wif ma folks pon... siap dia 'tak cakap' ngan mereka. i ada terfikir, kasihan sungguh ma mother mengandungkan dia sembilan bulan. coz to think that tis is wat he give her? tu pon, i buntu bila mengenangkan kata-kata my mom to me after my wedding, "sebenarnya aku ngan bapak kau cuma nak dua anak aje tapi tak tau kenaper aku  mengandungkan kau lepas itu". LOVE, kira-kira i ni anak yang tidak di'ingini' kan? logik ker... anak yang tidak diingini ni sekarang bersusah-payah menanggung mereka? dan anak yang tidak diingini ini jugalah anak kecil yang terisak-isak menangis bila my parents almost bercerai dulu. ma sis nangis jugaklah kan, takut nanti apa pulak   ' k a t a   o r a n g '   kalau dia tak nangis kan? tapi realli, my bro and sis mc'am takde feelin jek masa tu. LOVE, kenapa? *?* and dis weekend-hyundai-getz   p a r t l y   from ma sis, apa maknanya? i takmu berprasangka buruk tapi ianya seolah sesuatu untuk 'tutup' kesalahan dan kesilapan dia di masa lalu, sekarang dan akan datang [?] {**refer to footnote**}.  i ader teringat suatu ketika dulu, ma sis ader kata pada i yang dia tanyer my mom, "mak jeles kat iti kan?", <<< LOVE!!! what'z dat s'ppose to mean? and to think that my mom replied, "ah'ah, aku jeles kat engkau" <<< ini pon   K A T E R   ma sis, betul atau fitnah, wallahualam. tapi LOVE, apa makna semua ini? apa pula hikmahnya?

alhamduLILLAH, dat 2 caplets of panadolXtra works i juz had works. and i simply love my lunch. yeah, i had grape vitagen collagen fer lunch and now am having warm horlicks and dried cranberries [brand : ocean spray] fer late afternoon break : ) nutritiousss! i love thangz healthy and benefitial : ) btw, LOVE! Awak Tau kan... masa i cooked 'penne arabiatta' dat day, i had vitagen collagen [original flava] as one of de ingredient too : ) my hubby said t'was veri delicious. he's happi and said," yang, abang hepi lah abg wifey knows how to cook very well"... and when i spoke to ma mom-in-law dat day, i asked if she cud coach me with nepali food one day and she said, "yesss, of course!!!" awwwwwwwwwwwww.... ain't she sweeeeeet! itold her i prepared 'momo', hiehiehie....she said, "ohhh, realli?" kekeke... makNepal pon advise that i don't spent aimlessly : ) i love makNepal, muackkks! i'd probby call her soon coz the latest taht she called i was bz shoppin'... that when the advise on spending came in, coz she had the chance to only speak to her son : ) *shy*

 

footnote : we have to think of ways to finance such costs incurred like :
01. petrol
02. weekend-car coupon
03. parking fee[s]
04. general servicing & maintenance
05. accessories

of course i can get   f a s t   m o n $ y  easily.   afterall i am very much   c a p a b l e   of it.  deardairi, why do you think azmanabdulsamad had masterminded that 'prostitute shadow' in me? so i can 'sell' my body, haAahaAahaAa! syukur alhamduLILLAH walau dah jadi psikiatrik patient sekalipun, fikiran ini masih! lagi waras dan diri ini tetap! ada maruah!!! saya enggan! menjual diri saya : ) saya ada harga diri : )

si abg ipar i pulak, dia ni   n a k   free. tiap dia miang tackle-tackle i pon... i was thinking, kalau benar dia nak sangat kat i ni, mana boleh? adik-beradik haram! dijadikan madu apPper!!! dia ni mungkin takde 'prostitute shadow' buried in him but he willingly volunteers himself as 'my gigolo', hahaha!!!  i gheli!!!  t'ros trangs, i rasa cukop jijik! terhadap kepala hotak dia tu. cam gini jer lah... satu badhaAan dia tu i benci!!! i benciii!!! i bEnCi!!! nonetheless, kalau i kata kepada hafeezG bahwa sifu i kalah pada n*p*u, then abg ipar i mati akal!!! sekurang-kurangnya, sifu i masih ada 'rasa', walau i benci! cara   s i f u   i   [<<<huhhh!!!] melampiaskan n*p*u dia, huhhh! m'cam tak sabar-sabBbaAar... so what?!!! t'was the halal way?!!! kalau sifu i bersolat istikharah dan bersolat hajat   b e t u l - b e t u l ,   takkan mungkin sifu i tak dapat alamatnya? Mustahil! ALLAH Nak Tunjukkan sifu alamat yang salah? kalau dah nama dia jantan tu, janthaAan jugaAakKk!!!

 

*************************************************************

k, we had dina @ kartini [parkwayparade]. and de dina wasn't for free. i had a 'price' to pay. my mom nagged., nagged, nagged abt her probby havin' to still work in 2008. she spoke to afiq but 'canonned' at me. "by right,  i am s'pposed to be a retiree at tis age, and rest. i am not! s'pposed to be werkin' still..." hai dairi, saya   p r i h a t i n   akan ibu saya tapi dah berkali saya cuba, dan akhirnya hanya akan 'hampa' kerna saya   ' t i d a k   a k a n   D i B e n a r k a n '   untuk t'rus bekerja. mesti ada obstacle atau halangan, atau pun sangkak : | tapi sangkak yang benefitial to me;  sangkak untuk kebaikan diri i sendiri, u know wat i mean dairi? saya adalah permaisuri yang tidak patut bekerja, opps! hehehe... : )

< seronoknya mendengar album 'refleksi' agentZA1710, sambil sippin' cherry juice in between : ) i teringatkan imran ajmain skrang ni : P  ni satu singapura dah kehabisan stok album imran ajmain ni apPper ceritera?  newayz dairi : ) do i wait for mr * ... or do i go with donor no. 2? >

 

           
             
     

 

 

 

 

 

*   b o r d e r   m a c r o s   -   v i g n e t t e   b l u r   -   f r e e h a n d   a r t w o r k s   u n a l t e r e d  *
design artist : sitisifu

 

 

i respect individual views on art. i did CAD sometime back too but this very experience arrests me to niche back onto manual drawings. i am not! into computer-aided-drawings as it lacks personal touch and individual   t r a d e m a r k .


when man and machine collaborate, it works wonders, however as far as drawing is concerned,
man and machine produces a somewhat lackluster artwork, no matter how excellent de techniques were to be applied.
 

human are to produce masterpieces. for a machine to be the master, i shall refuse! to allow so.
do you apprehend the significance?


 

in my humble opinion, personally, of-cosh-b'gosh : )
C.T. LaSallean May
class92

 

           
                 
     

dear dairi

yesterday i had a good time coz t'was myhubby's day off. we spent half the day together. the other half, we gave each other space to catch up with our own to-dos. we did not make it to some places due to unforseen circumstances. only t'day i realised that there might have been some disturbances. still, i do not! wish to be bothered tho i shall try to fight 'em de nex time around.

multiple incidents took place @ the studio t'day. t'was afta teez incidents, i remembered about yesterday and thot de same of it. t'day there were obstacles fer me but i wud rather see it as tests meant fer me. i am confident i have done my best to deal with 'em constructively. i am proud of my sincerity, and yes, i mean bisnez. i am lookin' forward to meet up abgY in de ofiz coz he promises to speak to me about my 'worries', in de morning. i like my colleague, abgY.  i like my boss too. MrS and MrY are very trustworthy people and matured ones, de very quality i have been lookin' fer in men. and of course myhunny tops the list, hiehiehie... : )

i had some sugee cookies with tea-wif-milk-plus-oat-milk-mix. veri dericious, mmmmmmmphhh...!

my dad dropped me off @ bedok central as i had to leave my shoes with the cobbler. i'm pickin' em up after eight later. hey, i really like de people. they are customer-friendly and helpful too. in our conversation, the owner had asked fer my advice re her shop's biz card, hiehiehie... and i think i can be friends wif 'em. i've added their company's data in my directory : ) de owner then told me how richard has help polio patients with their shoes' designs, hmmmph, i like waht he does. helpin' people is indeed noble : ) there's somethin' cute and trendy i boght there which i wanna show 'em to mahunny. i had thot of snappin' a shot of it and insert de photo here, but on second thots, i shall save 'em fer mysifu's eyes. can't wait to see dat wide smile on myhunny's face when he see teez! : ) hieeeeeeeeeeeeeeeee! so, biz ppl, u ought to be friendly to your potential customers too instead of juz thinkin' of generating profit. it's worth to adopt de g.e.m.s attitude of go that extra mile service. if not t'day, they might juz come bac anutha day, or have ur shop as their 'word-of-mouth[s]'. my best wishes to you : )

ps : dairi, i do NOT! wish to accuse mysifu but my black niteteddy went missing again. i mean, tis ok if it's wif masifu and no! he need not return it bac to me. i juz don't wan it to land into de wrong hands : | sayaaang, pls take note of tis. baju i [yang itu] dah terilangs lagiks... : | u amik ker sayang?

 

   
                 
                 
   
         




 

hai dairi... me posin fer de cam. t'was ma sista's engagement day.
i borrowed her tiara, hiehiehie... : ) i love tis thai silk baju kurung of mine. de skirt's striking lemon yellow. i don't wear baju kurung anymore teez days coz i prefer long dresses : ) and tis, one in shockin' pink... here's anutha pic of me in bajuK. k, enuff! no more bajuKays fer me...

   
        dear dairi,

 

malam ini hujan. rasanya dingin sekali. bila ibu mentua saya telefon dari nepal, lupa kami bertanyakan samada di nepal sedang rainy season too. normally it rains in de month of june/july but due to the havoc-wreck weather, one can neva expect de norm to continue as usual. newayz, s'blom hujan turun tadi, angin bertiup kencang di sini, betul-betul tika saya memikirkan kedudukan 'marital status' sifu saya. saya dalam dilemma tapi diri ini yang penuh ketulusan, mahu saya seorang saja menjadi permaisuri dalam kehidupan barunya, insyaALLAH. ntah apalah pendapat dan pendirian sifu tentang hal ini. tentu beliau juga di dalam dilemma. wallahualam, and speakin' of which, ALLAH sedang In Silence Alone, there in my living room, walau Dia bukan! di living room saya. saya bahgia andai ALLAH Bahgia. Andai ALLAH Murka, saya jadi takut dan turut merasa hampa : ( ALLAH adalah alasan saya hidup dan mati. hanya ALLAH yang tahu kenapa dan mengapa saya diCiptaNYA. ALLAH adalah Segala-Galanya bagi diri saya : ) dan di waktu ini, walau saya ingin sangat mendapatkan ALLAH dan bertanya kepadaNYA mengapa saya tidak dapat lagi menghubungi sifu saya, saya tetap! akan bersabar, insyaALLAH. saya tidak mahu mengganggu ALLAH. Let Him have His Own Private Time : )

 

saya kerap memikirkan sifu saya sekarang ini. sayang padanya timbul semula. sudah agak lama saya rasa rindu kepadanya. rindu itu amat berat bagi saya memikulnya. rindu bukan! satu pengalaman yang saya suka alami dan lalui apatah lagi bila orang yang saya rindu itu tidak kunjung tiba dalam hidup saya. rindu yang seperti ini amat meyeksakan. saya mahukan rindu yang ada nikmat bersama. situasi di mana andai saya mahu bertemu sifu yang amat saya rindu, saya dapat memberitahunya dan dia dapat segera datang kepada saya. ntahlah apa agaknya cerita selanjutnya tentang kami berdua.

 

petang tadi, saya semak akhbar2 dua-tiga hari yang lalu. dah lama saya 'tak dapat' membaca akhbar dan majalah2. dalam satu artikel terkandung di dalam beritaharian/minggu, ada satu tulisan seorang wartawan wanita yang menarik perhatian saya. khuatir juga bila saya membacanya. artikel itu tentang 'logo halal MUIS'. bagi saya, artikel ini amat merbahaya sekali. artikel ini bersangkut paut dengan soal aqeedah. andai tersalah sedikit sahaja, there goes all her writings and all de readers who 'follow' her footsteps. wallahualam samada penulis sedar akan 'beban' yang bakal dipikulnya andai keterangannya disalahterima oleh masyarakat melayu islam setempat, khususnya. meski demikian, saya tetap! ingin berprasangka baik terhadap penulis walau penulisannya berbaur songsang. tulisannya cenderung kepada pemahaman yang berligar di tingkatan syariat. andai ada yang membaca komentar saya ini, saya enggan! mengulas lebih panjang tapi kamu-kamu semua beriman kepada apa dan siapa? di mana saja kamu berada, dalam mencari kepastian sesuatu makanan dan minuman itu halal atau tidak, adakah kamu-kamu benar-benar beriman kepada 'logo halal MUIS'? andai begitu, saya BERANI! laungkan kamu-kamu sudah terpesong aqeedah. nauzubillahimindzhalik! pertama : ketahuilah! setiap keputusan itu dibuat dari kesaksian diri sendiri oleh pancaindera yang diAnugerahkan ALLAH kepada kita-kita. bukan! pada pelekat logo ataupun sijil yang sama-sama adalah benda yang tidak! hidup dan tidak! dapat mempertahankan diri mereka sendiri. apalah ada pada sekeping kertas? kedua : untuk apa bertanyakan soalan demi soalan bertubi-tubi? if you wanna be inquisitive, biar bertempat seperti di dalam kuliah dan sebagainya. konsep 'kaypoh' itu buruk padahnya. kata orang <<<saya benci! istilah ini, takder keje, jangan carik keje.

 

k, time fer me to sign-off. i had   b e n g a w a n   s o l o   sugee cookies and hl strawberry milk fer din-din in de evening. and fer supper, i had sugar swiss roll [from prima deli] wif oat milk. btw,   b e n g a w a n   s o l o   has no! halal certification. i am aware! they use rum and perhaps lard*?* for some of their delicacies and confectioneries : )

ladysiti
2.03am

 

   
   
hi dairi...

tis mornin' i had mango fer breakfast. i drank carnberry and pomegranate juice. i prefer grape promegranate from 'peel fresh' but tis one's good as well. nutritious. i do like other juices from 'fruit tree' as well. and what makes me proud is that they're   p r o d u c t   d e   s i n g a p o u r   : )

syiti is still asleep. i have stuirbewwi miuk fer her in de fridge. at tis present time, i have tea wif milk [prepared by my mom], and opps...! i mish ma oat miuk!!! wish it's here so that i can add it to this fluid in de mug : |

k, me gonna do some spring cleaning to some areas, here @ ave 2.

yesterday, while syiti took her aftanoon nap, i escorted ma mom to the bank. then we were at jchiat cpx and since we were there... i bought 6pcs of cds, namely :

zoul

zainal abidin ['refleksi' me soOo hepi coz i have been lookin' for de song 'inayah', my fave!!!]

yuni syara [meknows that yuni shara is   m u c h   b e t t a   than kd]

melly goeslow

aliffaziz

kakAishah!! [ my mom's fave! i pon s'ka kakAishah tapi i turut bersimpati dengan kakAishah atas apa yang dah berlaku ke atas dirinya sejak dia bernikah ngan ahli muzik tu. andai kakAishah terbaca tulisan dalam siberdairisiti ini, kak, carilah ubat untuk diri akak. siti tau, akak dah terkena buatan ex-gf bekas suami akak yang pertama, dan keluarganya. tapi ahli keluarganya yang maner satu, tak payahlah siti buka rahsianya ya. sebagai salah seorang ciptaan ALLAH, kita terima ajerlah apa yang dah tertulis untuk diri kita. terima bukan dengan cakap mulut jek, tapi terima dengan hati yang rela dan penuh redha. kakAishah, siti juga pernah jadi mangsa penganiayaan orang terhadap diri ini. malahan satu keluarga siti pun dah terkena juga. hingga sekarang, bagi diri siti, keadaan sudah melebihi 50 peratus pulih, syukur AlhamduLILLAH. siti akan cuba untuk terus berusaha dan bersabar agar di suatu masa nanti, siti kembali sihat semula. oh, btw, tentang susuk badan kakAishah tu pun, akibat 'penganiayaan' tau. jangan bimbang, k sistalove... kakAishah kurus ke, berisi ke... kakAishah tetap! @-de-top, insyaALLAH. suara kakAishah sebenarnya tiada! tandingan tau! tersendiri. realli high pitch ehk? u 'existed' way before sitiN, and u r DEFINITELY BETTER than her. tapi sama-samalah kita semua punya kelebihan dan kekurangan sendiri yerk? so dari lubuk hati siti, all de veri best to u kak. siti sayang akak : ) salam ukhwah dari adikmu
: ) siti    : ) kakAishah    : ) ya ALLAH Lindungilah kami. Sembuhkanlah kami sama-sama, aameen! ]

ladysiti : )

     

heyodairi, hafeez and nity berkobar-kobar berbual tentang pernikahan erra to engku emran with senaskah Al-Quran as the hantaran.   t i s   r e m i n d s   m e   o f   m y   o w n   s o l e m n i s a t i o n   a n d   w e d d i n g   f e a s t   .   i had asked that my then-bf, mdK, to give me one book of Al-Quran as the hantaran too. i did NOT! want monetary terms. BUT! bila mak dan makcik2 i dah masok campur, everythin' changed! i did NOT! even want majlis persandingan [pelamin] coz i refused to 'display' myself fer the guests, tapi kalau tak turut kehendak pompan2yangbiasa2 tu, alamat putuslah hubungan i ngan mereka. dengan berat rasa hati, i turutkan juga. in fact, i had wanted the solemnisation and wedding feast to be held in the month of ramadhan2005, tapi di'sangkal' ibu kandung i sendiri. 'kau jangan nak mengada-ngada... takder orang buat cam tu", kater dia. my idea was that after the moderate feast a.k.a. iftar, we all solat terawih bersama. my mom was veri much   a g a i n s t   it! sungguh! i amat terkilan. majlis yang i impikan... sebuah majlis penuh berkat dengan cara sederhana [alih-alih] 'poOom!' jadi one grand weddin'... my mom had chosen 'house of colose' and 'inai bridal' fer my events. i do not! like the idea as there's full of wastage. we could have donated the money to some welfare organisation[s] or fer other purpose[s]. even my dad had let me down, too. i had wanted him to give me away himself, but he had   p a s s e d   the rights to the kadi, ustadz pasuni maulan, instead. sungguh! i terkilan... : | terkilan number 3. impian i untuk mengundang anak-anak yatim dari darul ihsan lilbanat tidak kesampaian :  de one who replied to us had better have good and valid reason[s]!|

 

   
         
     

haidairi... s'blom ke sekolah, bonda terima panggilan jauh dari Mekah Al Mukarramah! syukur alhamduLILLAH. my mom-nyer anak angkat. he told her, andai ader 'badal haji', let him noe. awww... dats veri sweet! ya ALLAH, Murahkan lah Rezki Saiful, aameen, aameen aameen ya Rabbal 'alamin : )

haidairi, saya windu Mekah dan Madinah!

 
deardairi,

saya terlihat sesuatu sejak dari semalam lagi, atau dua hari yang lalu. saya berfikir banyak kali kerna tidak pasti samada ia bijak ditullis di dalam dadamu.  sekarang, siti lihat ALLAH sedang duduk sendirian. keadaan sekarang agak sober walau sebelum ini, ALLAH kelihatan seperti   m a b u k   .   t e r l a l u   m a b u k .   adakah ALLAH sedang dalam mabuk hakiki?

waduhhh! segala-galanya kelihatan putih bersinar. bukan! warna putih, tapi ianya putih... err, seperti 'colourless'. sinarnya tidak terkata. tidak dapat saya terangkan dengan kata-kata biasa. adakah ini crystalline level? ALLAH jauh nun di atas ArasyNya, malah lebih teratas dari Arasy yang dipikul beberapa malaikatNya, wallahualam. namun gambaran yang siti dapat seperti Dia berada di dalam rumah siti di ave2 ini. Dia sedang duduk di atas settee kami yang berwarna putih di living room. Tiada siapa pun yang bersamaNya. Dan rumah ayahibu siti pun tidak secantik gambaran yang siti nampak dengan jelas itu. sekelip mata, keadaan rumah ayahibu siti bertukar seperti istana balqis! pssst... dairi!!! lantainya seperti air walau ia sebenarnya adalah batu marmar yang teramat baik mutunya. di rumah kami, tiada yang bersinar. lantai kami pun setakat homogenous tiles... hmmmph... tapi Sinaran Yang Menemani ALLAH adalah seperti sesuatu yang amat terindah. seperti gemerlapan diamonds! yeah, berlian's de word in the malay language. yet... it's better-lookin' than diamonds itself. they say diamonds are forever. that's a complete nothingnez! this better-than-diamond that keeps ALLAH company,   i s   f o r   e t e r n i t y ! ! !  they're more precious than precious stones!!!  insyaALLAH. saya gembira nampak keindahan yang tidak! pernah saya melihatnya di dunia ini. Sungguh menakjubkan! SubhanALLAH!!! andai saya dapat berbuat ini>>>, saya ingin bayangkan betapa Indahnya ALLAH saya, ALLAH kita, ALLAH S.W.T.!!! tapi takkan mungkin saya berupaya berbuat itu. pancaindera saya tidak mampu. diri saya tidak berkeupayaan. akal saya tidak terjangkau! alhamduLILLAH, cahaya lutsinar yang saya lihat tidak membutakan kedua biji mata saya. ia juga tidak mematikan akal fikiran saya. jantung saya masih berdegup tanda saya masih! hidup dan bernyawa. syukur ya ALLAH!!! terima kasih wahai Tuhan!!! ini saja yang dapat saya katakan kerana sebenarnya, i am spellbounded. i am speechless. i am trying hard to describe. masyaALLAH!!! Maha Karya ALLAH! Maha Kaya Rabb ana! Maha Indah PenCiptaku!

music background : 'pantun?' [agentZA1710] dalam saya terpegun menyaksikan keindahan, susunan melodi lagu ini, amat sesuai sekali : ) i'm still mesmerised!

 

 

ada dua kejadian yang saya diamkan. sudah tiba masanya saya masukkan ke dalam dadamu ya dairi. harapan saya awak redha : ) insyaALLAH.

ONE :
azmanabdulsamad datang kepada saya sambil dia tersenyum. azmanabdulsamad datang menggunakan badan sifu saya. katanya, "yang datang hari tu bukan sembahyang u..." saya tidak! biasa tipu atau berbohong. dan saya enggan! tipu atau berbohong.
terus terang I, saya akur! memang bukan! sembahyang saya yang datang kepada sifu saya waktu di fort canning dulu. terus terang II, di dalam hidup saya, saya tidak! pernah bersembahyang. kalau beginilah kenyataan saya, bagaimana pula sembahyang saya datang kepada sifu di hari itu? tidak pernah sembahyang, maka tiada sembahyang yang ada untuk hadir bersama sifu. bukankah begitu? logik kan? at least for once, azmanabdulsamad is right. *lemme now   s m i l e   at him*

and agentZA1710 goes... "insaflah wahai ummah, lafazkanlah dua kalimah, dirikanlah solat, dan berkumpul..."
'INSAF'
[alhamduLILLAH, my agent pon pandai suruh owang insaf, hiehiehie... : )]

sepanjang saya beribadah kepada ALLAH, saya berbuat apa yang saya mampu dan terdaya lakukan termasuk mendirikan solat. saya tidak! pernah sembahYang. saya hanya sembahALLAH!!!

TWO :
last night, in de middle of my sleep,
myhubby demanded sex from me. it's unlikely coz myhubby never/hardly need sex. i was ready to give him even though i'd like to save my virginity for mysifu. sifu is the man i truly love. sifu=mnasir=myfirstlove! still, as a wife, i do not! wish for the angels to curse me till de nex morning, so i gave in. somehow, myhubby did not! manage to penetrate. he tried a few times and fer various positions and yet, he can't 'get in'. at the end of the tried-hard-but-can't-get session, myhubby said, "i come in you, all... everything, all is in you now. you will get pregnant". azmanabdulsamad had used myhubby's body. he's not! myhubby! if there is one guy to make me pregnant, it shall be sifu=mnasir=myfirstlove!

ps : hypothetically speaking, if it's REALLY my first hubby who had wanted sex from me, i'd still give him willingly. he has rights over me and i am to layan him coz i am responsible for his nafkah batin. between sessions of love-making with myhubby and mysifu, myALLAH is Able to Make me QueenV again [anytime, beb!], fer myhunny=mysifu. this itself is a test, whether i'd only wanna layan myhunny and cast myhubby aside. these two men, are my responsibilities, with mnasir as my main object of love and my love fer mnasir is divinity in sacricity. my love fer myhubby is mainly based on responsibility. juggle wisely between the two i must, being unfair to both or either one of them i would love to despice : )

 

 

ps: dairi, so this discomfort and itch in my right thumb is the tunggul or azmanabdulsamad? it's good to be wary tho'.
 

   

 

   
         
 
 
 

salamdairi...

lookz like itz gonna yain. hehehe, tiz sweetmanjergurl in me wants her stuorbewwi miuks.shez gonna hef her aftanoon nap. kewl huh... nice weather to shreep.

i bingit ni. betol-betolnyer bingets seyyy! biler tak mandi hadas, setitik pun takder lagiks. biler i mandi hadas pagi ni, siap arh dia datang lagi... herrrggghhh!

ok, shall not let her speak too much. nanti tak tentu pasal, sifu i kena marah-marah cosh dat woman's still menyiiiraps ngan sifu dia. shez fill up wif jealousy up to de brim!!! hehehe.... andai sifu datang pada waktu woman ni jaga, pasti sifu kena penumbuks, kuang kuang kuang... k'sian sifu aku! bcoz of my love for sifu, i'll try to be on guard 24/7, hi sifu, salam... tis lady loves you sayaaang : ) mmmmuacksss!

nak miukkk!!! naaakkk miukkk!!! nakkkkkkk!!!

ok dairi, me hafter go... tata : )

ps : sayaaang, my righthumb feels discomfort and itch. kadang-kala it spreads to the whole hand. i khuatir ada gangguan lagi. tapi khuatir i tidak sampai terlalu bimbang kerna i tahu ALLAH Senantiasa Menjaga diri i dan diri u; diri kita sama-sama : ) sayaaang, sudikah kiranya sayang sedekahkan AlFateha, 3 Qul dan Ayatul Kursi untuk darlin' u ni? i lah, siapa lagi, hiehiehie... itu pun, kalau tak keberatan. realli, no obligation dear. k, i hafta hava nap now : ) u nak beradu ngan me and syiti, hunny?

 

 
     
   
 
         

dear dairi,

i uploaded 'whosdatgurl' tday. yeah, dats me o'rite : ) i was one year old then :*shy abt de pose but thinks it's cutely natural* i created a visual for 'back to cherry's niche' and i had used sifu's pic from 'sangpencinta', i hope he doesn't mind it. nope, i didn't get it from luncaiemas webby but i scanned from the cdsleeve i have. i had wanted the second pic from de cd sleeve but too bad, gambar itu sudah takde rupa. it is beyond redemption. see what fallin' in luve wif sifu had done?! newayz, i am missing sifu very much : |

i was at   h o u s e   o f   s u n d a n e s e   fer din-din wif ma parents. the food's good. we didn't eat much but all of us felt t'was feelin' enuff. i said to ma parents that it's a meal full wif berkat. alhamduLILLAH. afterwards, we had a stroll at terminal2 and stopped by TimesNewslink. we love bookstores. and speakin of which, i am goin to bedok library tis tuesday. lookin' forward : )

tis mornin', i am attending studioJ. i'll have de whole space to maself and the guys don't come in on sundays. shall finish up some drawings and hope dat tis sunday shall shine bright promises fer me and fer ma family. hey, when i 'met' imran ajmain and sifu yesterday, we were at the neighbourhood of studioJ. how i wish sifu will visit me there some day. as i've said before, hope fer de best; expect all goodnez : ) insyaALLAH. aameen.

k, i'm l;ike drowsy now. had a quarter mug of banana miuk and half a mug o' stuorbewwi miuk. i shall finish up my full mug of horlicks and soon i shall be in dreamland. my dad promises he'll send me to studioJ later. awww... ain't he sweet?

nite nite sweetdairi, muackkksss!

ladysiti

 

   
 
   
da

It Might Be You

Stephen Bishop 

Time...
I've been passing time watching trains go by
All of my life
Lying on the sand watching sea birds fly

Wishing there would be
Someone waiting home for me
Something's telling me it might be you
It's telling me it might be you
All of my life

Looking back as lovers go walking past
All of my life
Wondering how they met and what makes it last
If I found the place
Would I recognize the face
Something's telling me it might be you
Yeah, it's telling me it might be you

So many quiet walks to take
So many dreams to make
And with so much love to make
I think we're gonna need some time
Maybe all we need is time...
And it's telling me it might be you
All of my life

I've been saving love songs and lullabies
And there's so much more
No one's ever had before
Something's telling me it might be you
Yeah, it's telling me it must be you
And I'm feeling it'll just be you all of my life

It's you
It's you
I've been waiting for all of my life
Maybe it's you (It's you)
Maybe it's you (It's you)
I've been waiting for all of my life
Maybe it's you
Maybe it's you
I've been waiting for all of my life

 

dgggdg

   

deardairi,

waktu saya tidur petang tadi, saya nampak dua wajah. imran ajmain dan mnasir. imran cuba untuk menghampiri saya namun dia beralih ke tepi bila manasir muncul di antara kami. imran tidak berkata apa-apa. imran tenang dan wajahnya sungguh! manja. tapi mnasir berkata dengan nada yang perlahan. beliau tidak! memohon[beg] tapi sekadar berpesan. mungkin beliau mahu saya pertimbangkan permintaan beliau. kata beliau, "jangan padamkan api cinta kita". di waktu yang sama, beliau tunduk seolah pilu.

saya tidak bertindak apa-apa kerana mungkin saya tidak tahu untuk berbuat apa.

deardairi,

tis is de lady in me. saya baru mendengar lagu 'it might be you' dari stephen bishop. saya impikan seorang kekasih. walau ini bukan! satu keperluan asas, jauh sekali ia satu luxury. sebenarnya, saya tidak butuhkan cinta. bukankah cinta itu suatu permainan? saya tidak! suka akan permainan yang hanya akan merugikan si pemain itu. waktu itu lebih dari emas. saya enggan! membuang waktu yang ada. saya enggan! rugi. cinta hanya akan membuat si pencinta itu khayal dan terbawa-bawa. saya enggan! leka.

deardairi,

saya serahkan segala keputusan kepada Yang Maha Pencipta. Hanya Dia Yang Tahu Segala-Galanya. saya amat berbesar hati kerna sehingga kini dan mudah-mudahan sampai bila-bila pun, saya menaruh kepercayaan yang kukuh kepada Tuhan saya. Rabbal 'alamin saya sangat saya cintai. saya tidak! gemarkan masalah tapi tanpa masalah atau ujian, tiada perlulah manusia hidup di dunia yang juga tempat persinggahan sementara di mana mereka wajib melalui dugaan demi dugaan. cara menangani masalah semacam perangsang bagi diri saya. ianya semangat untuk saya terus hidup. saya sukakan cabaran walau saya tetap! tidak gemar akan problema.

senang saya menulis di waktu ini kerna semua adik-adik saya sedang tidur. andai mereka masih berjaga, bermacam-macam ragam dan karenah mereka tunjukkan. adik saya yang bongsu rapat dengan saya tapi terkadang, dia juga terikut-ikut rentak kakak-kakaknya yang lain dari masa ke semasa. saya harap saya dapat mengasuh adik kecil saya supaya dia membesar tanpa ada kekeliruan dalam minda, jasmani dan rohaninya, insyaALLAH. aameen. adik saya yang kecil itu sangat! manja : ) dan dialah penghibur saya sebenarnya : )

saya menulis dengan berulamkan airzamzam. saya sangat suka kepada air yang penuh berkat ini, syukr ya Ilahi. sekarang, saya harus habiskan airzamzam ini dan meminum susu perisa stuorbewwi, supaya adik bongsu saya dapat tidur nyenyak. selamat malam dairi, err... selamat pagi dairi : )

ladysiti,
2.30am

 

 
   
     
 

 

deardairi,

de first and last time i surfed luncaiemas webby, amat menyakitkan hati. i ingin melupakan peristiwa itu, sekaligus semua persoalan-persoalan yang dulu ingin i utarakan kepada sifu secara peribadi bila i bertemu dengannya nanti. ntah mengapa tapi i ingin tolak ke tepi segala-galanya. i serahkan kepada ALLAH Ta'ala sekali pun kalau diberi pilihan, i ingin melupakan sifu. i tidak mahu memikirkannya lagi. i ingin melupakan 'cerita cinta kami'. lelaman webby luncaiemas mengandungi sebuah matlumat yang tidak benar. tak ingin i pergi ke lelaman itu lagi untuk double-check perkataan-perkataan yang dipakai webby itu. tapi apa yang i ingat, it goes somethin' like this : "di sepanjang bulan ramadhan ini [2007], mnasir sedang sibuk dengan penggambaran filem keduanya 'aduh saleha'. penggambaran itu diadakan di sabah..." sungguh jauh tersasar! di sepanjang bulan ramadhan1428, sifu saya berada di singapura. malahan sifu saya kerap datang menziarahi saya. dan waktu sifu saya ke rumah ibubapa saya, dan di waktu pertama kali kami duduk bersama sambil berbual, beliau mengatakan kepada saya bahwa beliau menetap di 'rumah kami'. di akhir ramadhan barulah [mungkin] sifu saya pulang ke malaysia tapi untuk menguruskan hal peribadi beliau. my sifu did not! go to east malaysia!!! jadi siapakah yang tipu? luncaiemas kah? tapi bukankah luncaiemas itu kepunyaan sifu saya? jadi adakah tepat kalau saya katakan sifu saya memasukkan kenyataan yang palsu di dalam webbynya? saya tidak menyukai sifat tipu dan apapun yang seerti dan seiras dengannya. ada tanda tanya di dalam diri ini terhadap mnasir, sekarang ini. tapi... nanti dulu... apakah mnasir sendiri yang mengendalikan webbynya...? atau adakah mnasir menyerahkan tugas itu termasuk info updates, kepada webmaster atau sesiapa saja yang membina webbynya? walau perkara sebegini amat adventurous dan saya juga seorang yang gemar akan adventure, saya amat letih dengan human behaviour yang tak habis-habis mengelirukan sesama sendiri. saya ingin menjauhi sifu saya.

semalam, saya mendengar lagu-lagu imran ajmain. pemuda ini manja dan amat attractive sekali. memang mungkin imran jauh lebih muda dari saya but, what de heck, right? umur hanyalah angka. saya ingin insert gambar imran dalam ruang siberdairisiti ini. mungkin  api cinta terhadap sifu saya bakal saya padamkan. dalam malapnya api cinta kami, saya ingin berjinak-jinak dengan muzik dari imran ajmain. saya tidak katakan saya mahu jatuh cinta dengannya. buat masa ini, saya hanya ingin mengetahui lebih lanjut tentang muzik dan diri imran. insyaALLAH, saya bakal memiliki kesemua cd imran ajmain, dan pada tanggal 7 november 2007... here, check tis out :

imran, terlebih dahulu i minta maaf andai u 'takut' dengan i menyebut nama u, tapi percayalah, i tidak sengaja melakukannya. secara kebetulan, my liking towards you adalah dengan secara kebetulan : )

salam ukhwah, sitiOneSe7enOneZero

 

ps : deardairi, thx fer ur existence. syukr alhamduLILLAH ya RABB : )

 

 

 
ahugkgkgkgg